Historien om Katharerne

’Pays Cathare’ er et historisk område i det sydlige Frankrig. I det XIIth århundrede udviklede en kristen religion forskellig fra katolicismen sig – katharisme.

Denne nye tro, baseret på kristendommen, men meget kritisk over for katolicismen, spredte sig hurtigt over hele Occitanien. Katarerne var en torn i øjet for både paven og den franske konge og for at forpurre deres indflydelse, besluttede pave Innocens III at starte et korstog mod Albigenserne, som de også kaldtes. Dette korstog udviklede sig hurtigt til en geopolitisk krig mellem de nordlige og de Occitanske Grever.

Inkvisitionen fik efter næsten 25 år med utallige massakrer, der sjældent var set i Europa, endelig udryddet katharerne. Selv om katharerne blev udryddet, er de fortsat et symbol på tolerance, frihed og åbenhed i den Occitanske kultur. De efterlod sine mærker på denne jord og deres identitet.

I dag er der kun få spor tilbage af historien. De Slotte, klostre og museer som stadig findes i ’Pays Cathare’ ’ katharernes land – er symboler på deres kamp; Slottene blev brugt som tilflugtssted for katharerne og måtte stå for mange belejringer. Klostre, hvis funktion var at styrke den katolske position støttede korstoget.

Gennem århundreder har monumenterne ændret sig, men deres historie vil altid være knyttet til tragedien i middelalderen. Området vil altid være deres land, ‘Pays Cathares’!

Oplev Slottene i ’Katharenes land”. De fleste borgruiner, som i dag kaldes “Kathar-slotte”, har ingen relation til historien om den dualistiske sekt fra det tolvte århundredes Occitanien. Disse fæstninger blev i sin tid bygget for at sikre grænsen mod Aragonien, der regelmæssigt belejrede området.

Carcassonne, den fantastiske middelalderby, spillede tidligere en stor rolle i grænsebevogtningen. I sin forsvarslinie havde den sine ’5 sønner’ : Château Aguilar, Château Peyrepertuse, Château Puilaurens, Château Queribus og Château Termes.

Hver især er de prestigefyldte steder kendt på grund af deres historie samt kraftfulde og betagende arkitektur. Både Carcassonne og de 5 sønner ligger tæt på Hotel Axat. Alle inden for en radius af 60 km med Château Puilaurens tættest på (8 km), Château Queribus (35 km) og Château Peyrepertuse (43 km).

Comments are closed.