turisme axat

Axat
Axat er en malerisk bjerglandsby i 460 m højde i departementet Aude. Omkring byen rejser dramatiske klipper sig. Gennem byens centrum og blot et stenkast fra hotellet, løber den brusende flod ‘Aude’, som med sine mange vandsports aktiviteter (hvoraf flere er af international standard med div. konkurrencer) er et populært sted for vovehalse inden for River rafting, kajak, kano eller ‘hydro-speed’.  Det vil være en oplagt mulighed at medbringe sin picnic til byens lille ø lige midt i floden og se diverse aktiviteter afviklet, mens man nyder de franske specialiteter.

Axat kan også byde på en offentlig udendørs swimmingpool med vandrutschebane og picnic områder. Togstationen, som ligger lige ved siden af poolen er udgangspunktet for turist toget “Train du Pays Cathare et du Fenouillèdes ‘. Toget tager dig med på eventyr gennem Pyrenæerne langs ’route de vin’ og den fantastiske udsigt til bjerge, slotte, vinmarker og små smukke landsbyer. Toget kører hele vejen til Rivesaltes, 60 km fra Axat.

Forbløffende, er de mange vandrestier i området. Når du går ud af hotellets dør, går du lige ud i bjergene. Rigtig mange stier går ud omkring landsbyen. De er lette at gå på og herfra er der stilhed og fantastiske udsigter. Den imponerende ’Le Sentier Cathare’ går lige forbi Hotel Axat.

Du og din cykel
Pyrenæernes naturlige skønhed giver dig mulighed for at opdage landskaber der vil fryde dit øje og dit hjerte lige fra frodige, grønne dale og bakker til dramatiske, sneklædte bjerge. Udover at bjergene er populærer at vandre i, er de også cyklisters nr. 1!

Tour de France startede i 1903. Det er verdens største cykelløb med en varighed af 23-dage. Det 21-trins landevejsløb, har en samlet distance på 3.500 kilometer. Ruten lægger vejen omkring de fleste områder i Frankrig. Fra tid til anden kommer Tour de France også gennem Axat og fra Hotellets balkon er der fantastisk udsigt til det dramatiske løb. Der er normalt enten en start- eller slutfase i området og mange muligheder for at se dette historiske løb. Tilbage i 2010-Tour’en beskrev Andy Schleck passet ’Port du Pailhères’ (40 km fra Axat) som den ’hårdeste stigning af 2010-Tour’eren’.

Du kan selv forcere de store bjerge, når du cykler i området. Udover det frygtede ’Port du Pailhères’ i 2001m støder Axat op til Col de Jau i 1506m. Der er meget lidt trafik i området, så du får en fantastisk oplevelse når du kører gennem vinmarker og bestiger bjerge, der både er smukke og brutale. Du vil smage den fantastiske natur og få nogle af de bedste cykleture i dit liv. Den østlige del af Pyrenæerne, er det bedste cyklingområde i verden!

I retning mod skisportsstedet Mijanes finder du den spektakulære kløft “Gorges de St. Georges” . Det er også herude byens lille naturlige kilde forherliger din gåtur med iskold og helt frisk kildevand.

To af de mest spillede kuglespil er petanque og boule Lyonnaise. Formålet med spillet er at få store, tunge, bolde så tæt på den lille, ’gris’ som muligt. Spillet er meget populært i Frankrig, hvor det ofte ses spilles udendørs i både store og små byer. Fra hotellet til byens lille petanque bane er der bare 3 minutters gang (lige ved swimmingpoolen) om aftenen ses de lokale opslugt af spillet og du er mere end velkommen til at deltage.

Byen har alle nødvendige butikker fx et minimarked, bager / konditori, to slagtere, kiosk, apotek, bank, posthus og Tabac. Har du brug for større indkøbsmuligheder findes de i Quillan (11 kilometer fra Axat). Hver uge får vi besøg af vores lille mikromarked lige overfor hotellet. Her kan købes lokale oste, frugt og grønt, honning fra Axat’s lille honningværksted og diverse kittelkjoler.
Når du er sulten byder vi dig velkommen i vores restaurant, Restaurant Axat

Comments are closed.